Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.De afstand tussen NL en Afghanistan is niet alleen fysiek

Autoriteiten Kunduz willen kortere training:
De autoriteiten in Kunduz willen dat de agenten in Kunduz twee ochtenden les krijgen van Nederlanders politietrainers in plaats van een tienweekse opleiding. De Nederlandse trainingsmissie beoogt de agenten na een basiscursus nog eens tien weken lang een aanvullende cursus te geven. Het lokale hoofd opleidingen Sediq Khan vindt acht uur les echter voldoende, meldt de Volkskrant.

Skill timmert aan een nieuwe toekomst

Topsponsor neemt Skill - Shimano over:
De naam Skil-Shimano zal volgend jaar niet meer in het peloton te vinden zijn. Skil houdt ermee op, maar teammanager Iwan Spekenbrink heeft een nieuwe topsponsor gevonden voor drie jaar.

Het nieuwe lesrooster van de politie in Kunduz

Afghaanse agent rekent op 8 uur en niet op 10 weken:

De tienweekse training die Nederlandse opleiders sinds maandag aanbieden aan politieagenten in Kunduz gaat, als het aan de autoriteiten in Kunduz ligt, in de praktijk maar acht uur duren. Het hoofd opleidingen van de politie in Kunduz wil het voltallige korps aan de training laten meedoen. Daarvoor heeft hij twee ochtenden per agent uitgetrokken.

Wanted! Cobo

Sevilla voor 6 maanden geschorst:
Het dopingspook blijft Oscar Sevilla achtervolgen. De Spaanse bond schorste de 34-jarige Spanjaard dinsdag voor zes maanden voor een positieve plas op Hydroxyethyl starch (een bloedplasmavervanger) in augustus 2010 in Colombia.

Playmobiel voor serieuze missie

Playmobiel helpt agenten in Kuduz op weg:
KUNDUZ – Nederlandse politietrainers gebruiken poppetjes en autootjes van Playmobil om hun Afghaanse collega's de kneepjes van het vak bij te brengen. Op de locaties in Kunduz waar de lessen worden gegeven, is het speelgoed op tafels neergezet in situaties die een beeld geven van het echte werk.

Gefluister van Aboutaleb

Afgelopen jaar zat ik op het internationale filmfestival van Rotterdam naast burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Even spraken we over Afghanistan, maar al gauw kwam het gesprek op wielrennen. Aboutaleb was een fan en het Grand Départ in de havenstad had dat gevoel versterkt.
Terwijl Ernest van der Kwast enkele andere gasten interviewde, verklapte de burgemeester me dat hij samen met de stad Antwerpen bezig was om een grote wielerkoers te organiseren. De renners moesten terugkomen omdat hij overtuigd was van de kracht van de wielersport.
'Een eendagskoers', wilde ik weten.
'Niet zomaar een eendagskoers,' antwoordde hij, 'een koers die uit moet groeien tot de tweede echte klassieker in Nederland.'
'En de Tour?'
Op zijn lippen verscheen een kleine glimlach. 'Ook die willen we nog een keer terug.'