Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.WK parcours zorgt voor dodelijk saaie koers

Na zelf een rondje te hebben gefietst ging ik gedoucht en wel voor de TV zitten voor het WK wielrennen. Al gauw koos ik ervoor om buiten in de zon een boek te lezen en de koers verder te volgen via twitter. Zelden heeft het WK me minder kunnen boeien als de editie van dit jaar in Denemarken.
Cavendish is een mooie winnaar van een dodelijk saaie koers met als enige lichtpuntje de aanval van Johnny, die natuurlijk gedoemd was te mislukken.

Gelukkig blijven wij gewoon normaal ons werk doen

VS: Pakistan exporteert geweld naar Afghanistan

"Pakistan exporteert geweld naar Afghanistan door het rebellenetwerk Haqqani en andere met al-Qaida gelinkte extremistische groepen te steunen." Dat heeft admiraal Mike Mullen, de hoogste militaire gezagsdrager in de VS, gezegd voor een senaatscommissie, een week voor zijn pensioen. Volgens Mullen fungeert het netwerk Haqqani als "echte arm van de Pakistaanse (machtige inlichtingendiensten) ISI".

Felle demarrage Demare

Hoewel de Nederlanders zeker niet slecht rijden op het WK in Denemarken, hebben de Nederlanders ook vandaag weer geen podiumplaatsen weten te halen. Drie Nederlanders wisten bij de eerste vijftien te finishen in de door Démare gewonnen koers.
Het Parcours blijkt zwaarder te zijn dan het er uit ziet en dat maakt dat mannen als Gilbert, Hushovd en Boom zondag tot de kanshebbers zullen behoren. Freire is wat mij betreft de outsider om op te letten.

Algemene beschouwing Afghanistan: dood voormalig president bedreigt vredesproces

Moord op voormalig president bedreigt vredesonderhandelingen:

KABUL, Afghanistan (AP) – The assassination of a former Afghan president reflects the dangers of negotiations with the Taliban: Any effort toward a peace deal can bring deadly action to stop it from factions within the multi-headed insurgency.

Respect voor de militairen op missie

Gisteren sprak onze Koningin de Troonrede uit. In het document haalde ze ook kort defensie aan. De mannen en vrouwen die in Afghanistan of andere plaatsen in de wereld hun werk doen verdienen ons respect en onze steun.
De gehele Troonrede valt ook hier op de site terug te lezen. Het zal niet verrassend zijn dat iedereen getroffen gaat worden door de economische crisis en dus is lijkt mij het devies: 'aan het werk.'

Martin loopt sneller dan het Zwitserse uurwerk

Martin superieur naar wereldtitel:
Tony Martin heeft op imposante wijze de wereldtitel tijdrijden in de wacht gesleept. De 26-jarige Duitser reed op het parcours in Kopenhagen van 46,4 kilometer alles en iedereen naar huis.
Martin zegevierde dit seizoen in alle grote tijdritten, maar op de WK was hij nog niet verder gekomen dan een bronzen plak (2009, 2010). Dit keer kon echter niemand aan hem tippen.