Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Militaire politie en mensenrechten

Mensenrechten niet prominent in missie Kunduz:
Een mediaoverzicht van het landelijke nieuws van vrijdag 16 september. Zembla onderzoekt onwaarheden in de Telegraaf, tekort aan middel tegen kanker, KLPD massaal gebeld over autoruitschade, mensenrechten blijken weinig prominent in politiemissie Kunduz en zijpaneel Gouden Koets roept weerstand op.

Alles wat nodig is om de muur in de ronde te krijgen is een belletje van Gilbert

Cancellara: de Ronde wordt moordend:
Gisteren werd bekend dat de Ronde van Vlaanderen volgend jaar niet meer aankomt in Meerbeke maar in Oudenaarde, en dat daardoor de befaamde Muur van Geraardsbergen uit het parcours verdwijnt. Fabian Cancellara, winnaar van 'Vlaanderen Mooiste' in 2010, betreurt de parcourswijziging, maar ziet ook voordelen, zo vertelt hij tegen Het Nieuwsblad.

De val van de muur

Terwijl België zich beklaagt over de val van 'de muur' laat Lars Boom in Engeland zien dat hij wel houdt van links rijden. De Nederlander maakte deel uit van een kopgroep en bouwde zijn voorsprong verder uit. Morgen rest nog een tijdrit en zondag een vlakke rit.

Twitteroorlog of Twoorlog een feit

Hillen naar de kamer voor 'militaire' missie:
DEN HAAG -  Minister Hans Hillen van Defensie moet zich donderdagavond in de Tweede Kamer verantwoorden voor zijn uitspraak dat de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz vooral een militaire missie is. Daarmee haalde hij zich vorige week de woede van met name GroenLinks op de hals.

Boom nog altijd in de leiderstrui

Renshaw mag winnen van Cav, Boom blijft klassement aanvoeren:
Mark Renshaw heeft de vijfde rit in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven.De Australiër van HTC-Highroad, die volgend seizoen voor de Rabobank-ploeg zal rijden, bleef na een etappe van ruim 180 kilometer in de straten van Exmouth zijn ploeggenoot Mark Cavendish voor. De Duitser Robert Förster finishte als derde.

Vragen vuur Afghanistan, echt vuur in Kabul

Hillen onder vuur in de kamer:
In ons eigen politieke vragenuur aandacht voor de Haagse actualiteit, Haagse roddels en Haagse plannen. Aan tafel zitten de parlementair journalisten Eric Vrijsen (Elsevier) en Frits Wester (RTL). Paul Ulenbelt van de SP praat mee. Onderwerpen: Een meerderheid van de FNV-leden stemde tegen het pensioenakkoord. Hoe veel tegenstemmers zijn dat eigenlijk, is het een relevant aantal? Defensieminister Hans Hillen moet naar de Tweede Kamer om verantwoording af te leggen over zijn Kunduz-uitspraken. En tot slot: de SP is met een rapport gekomen waaruit blijkt dat de PVV zich nauwelijks aan verkiezingsbeloften heeft gehouden.