Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Op alle fronten zijn we er klaar voor

Training in Kunduz kan eerder beginnen:
Door correspondent Lucas Waagmeester in KunduzAls het aan de Nederlandse militairen in Kunduz ligt, kunnen de trainingen van Afghaanse politieagenten drie maanden eerder beginnen dan gepland. Dus niet pas in januari 2012, maar al volgende maand, op 1 oktober. Dat zegt commandant Ron Smits van de Nederlandse missie in Kunduz.

Handige Hans Hillen

De blunders van Hillen:

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap sprak gisteren van de 'zoveelste blunder' van Defensie-minister Hans Hillen, nadat hij de missie naar Kunduz een 'militaire missie' had genoemd. Op welke eerdere 'blunders' doelde zij?

Skil wil de ploeg versterken met de Skills van Froome

Vandaag reed Rodriguez Bauke uit het groen maar de Groninger bleef er rustig onder. Het verschil in het puntenklassement is klein en er volgen nog enkele etappes Bauke heeft laten zien dat hij weinig moeite heeft om ook bij een sprint goed voorin te finishen.

Kunduz dat kandus niet zo

Kunduz geen militaire missie:

De missie in Kunduz is geen militaire missie. Dat heeft premier Mark Rutte vanmiddag gezegd voorafgaand aan het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Rutte reageerde op uitspraken van minister van Defensie Hans Hillen (CDA) dat het juist wel om een militaire missie gaat. “De Kamer kan wel zeggen: het is een civiele missie, maar het is vooral militair”, zegt Hillen deze week in Vrij Nederland.

Vuelta blijft spannend tot de laatste meters

Froome wint laatste bergetappe, Cobo houdt stand:
Christopher Froome (Sky) heeft de laatste bergrit in de Vuelta gewonnen. Hij versloeg Cobo op de streep en maakt wat seconden goed op de Spanjaard.

Op de rotonde de derde afslag rechts

Haedo sprint naar zege in vreemde spurt:
Juan Jose Haedo heeft de 16e rit in de Vuelta gewonnen. In een massaspurt, die ontregeld werd door een rotonde op 300 meter van de streep, klopte hij Petacchi en Bennati. Cobo blijft leider.