Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.De gevolgen van 9-11

De tien gevolgen van 9-11:
Het werd toen al duidelijk en het is intussen bewaarheid: 11 september 2001 is een historische dag. Wat toen gebeurde heeft ook vandaag nog zijn gevolgen. We sommen er tien op.

Doorzettingsvermogen

Leopard trek vertrekt uit de wielerwereld, het ziet er dus naar uit dat het bedrijf doet waar het beest goed in is: In een korte periode bereikt ze enorme snelheden maar dat tempo houdt het niet lang vol. Mollema lijkt in de verste verte niet op een luipaard en gaf te kennen dat hij woensdag gewoon weer zijn tanden wil laten zien. Het podium heeft hij nog niet opgegeven.

Hebben we die berg wel nodig

Vandaag lieten Wout Poels en Mollema zien dat een Nederlandse berg misschien een leuk idee is, maar ook zonder een berg weet Nederland klimmers voort te brengen. Mollema had het zwaar maar Poels toonde, met een tweede plaats achter Cobo, opnieuw zijn vorm en klasse.
Door zijn goede rijden sloop hij de top tien binnen waar we nu twee Nederlanders terug vinden. Mollema zakte in die top tien een plaatsje naar de vierde plek.

Petraeus krijgt de tijd

Fragment uit: WTF?!? Volwassen worden na 11 september
De oorlog flirt met me en ik flirt terug. Vanaf het moment dat we aangewezen zijn om naar Afghanistan te gaan, doen we er alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te kunnen vertrekken. Thuis lopen de spanningen op, ik zie mijn gezin weinig en we lijken uit elkaar te groeien. Een vrouw en twee kinderen zijn geen argument om niet naar de oorlog te gaan. ‘Ik denk dat iedereen recht heeft op vrijheid van meningsuiting en democratie,’ zeg ik als mijn vrouw ’s nachts in bed naast me ligt te huilen. ‘Ik hoop dat als onze kinderen niet in vrijheid kunnen leven, er iemand is die hier voor hen voor zou willen vechten.’ Het zijn leugens, zo goed dat ik ze zelf geloof. De waarheid is dat ik dit wil zoals ik haar wilde. ‘Snap je dan niet dat ik bang ben dat je niet terugkomt?’ huilt ze zachtjes naast me. Het deed me denken aan het gesprek dat ik eerder die dag op de chat had met Juan, een Argentijnse officier die ik tijdens mijn uitzending in Cyprus leerde kennen. ‘Ben je bang?’ vroeg hij me. ‘Nee,’ antwoordde ik. ‘Je hoeft ook niet bang te zijn voor de oorlog, de politici die de beslissingen maken zijn veel gevaarlijker.’
Uit: ‘Gelukkig niet meer dezelfde’.

Militairen kansrijk bij zoektocht naar nieuwe baan

Volgens advies van de commissie Wijkerslooth moet defensie tijdelijk particuliere beveiligers inhuren om schepen te beschermen tegen piraterij. Hij pleit voor een 'Blackwater' constructie. Juist dit soort beveiligingsbedrijven hebben de VS in Irak en Afghanistan miljarden gekost.
Of defensie deze kosten moet dragen verdient in mijn ogen nader onderzoek. Zeker met de bezuinigingen waar de organisatie mee te kampen heeft is het uitbreiden van het takenpakket van militairen en het inhuren van extern personeel een gevoelige kwestie.

Spannend weekend voor de deur in de Vuelta

Albasini wint in Vuelta:
Michael Albasini (HTC) heeft in een sprint van een uitgebreide kopgroep de rit naar Ponferrada gewonnen. Drie Belgen konden meesprinten voor de zege, maar ze deden niet mee. Wiggins is leider.