Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Bezuinigingen bij defensie onnavolgbaar

Defensie sluit een aantal kazernes:
Den Haag - Een aantal kazernes en gebouwen in Den Haag zullen worden gesloten. Dit heeft het ministerie van Defensie woensdag bekendgemaakt.
Het gaat onder meer om de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert (Van Hornekazerne), de thuishaven van de Koninklijke Marechaussee in Den Haag (Beatrixkazerne) en de Nassau Dietzkazerne (Budel)

Mollema sluipt door naar rood

Vooruitblik op de 13e etappe:
Na de vlakke etappe van vandaag volgt er morgen weer een bergetappe. De laatste dertig kilometer zijn echter niet heel lastig, waardoor er misschien een kansje bestaat voor de vluchters. Wielerflits blikt alvast vooruit.

Het brein van de koopman en de dominee

Nederland te kritisch over Kunduz:
Politieagenten in Kunduz vechten niet, dat garandeert de minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal. Ze mogen zich wel verdedigen, maar mogen niet worden ingezet voor geplande militaire acties.
Bij het artikel bevindt zich ook een radiofragment, gesprek met VVD kamerlid Han ten Broeke.

Diep in het Rood

Dat Raborenner Mollema de tijdrit en de rustdag goed heeft verteerd was goed te zien in de slotklim van vandaag. Naast Mollema kon ook Wout Poels vandaag weer goed volgen. Jurgen van den Broecke kwam ook binnen in de groep met favorieten maar hij leek aan het einde wel aan het elastiek te hangen.
De aanval van Mollema leidde tot een reactie van Wiggins die daardoor zijn eigen ploegmaat en klassementsleider Froome uit het Rood reed.

Welk beeld hebben wij van de Afghaanse politie

In Kunduz was afgesproken dat de politie alleen zou vechten in gevallen van zelfverdediging. De Afghanen in Kunduz hebben echter een heel ander beeld van hoe hun eigen politie zou moeten optreden. In de kamer worden momenteel vragen gesteld over wat dit nu betekent voor de politie trainingsmissie in Afghanistan. Misschien zou het verstandiger zijn om het naïeve beeld dat wij hebben van de missie eens bij te stellen.

Mollema houdt het podium in zicht

Morgen staat er opnieuw een zware bergrit op het programma van de Vuelta. Voor Mollema een belangrijke etappe om te zien hoe hij de tijdrit en de rustdag heeft verwerkt. Als hij morgen verstandig rijdt en wederom met de besten mee omhoog kan behoort ook de eindzege misschien nog wel tot de mogelijkheden.