Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Mollema blijft zicht houden op goede klassering

Mollema verliest trui aan Froome:
Bauke Mollema heeft zijn leiderstrui in de Vuelta zoals verwacht af moeten staan. Na de tiende etappe, een tijdrit over 47 kilometer rondom Salamanca, is Chris Froome de verrassende nieuwe eigenaar.De in Kenia geboren Brit liet, achter de superieure Tony Martin, de tweede tijd noteren. De Sky-coureur was dus ook sneller dan zijn kopman Bradley Wiggins, de tijdrijder bij uitstek die licht teleurstelde met de derde tijd.

Tweede man Al Qaeda gedood in Pakistan

Luizen in de pels:
In de vierde aflevering van de Argos-zomerserie 'Luizen in de pels - gesprekken met onderzoeksjournalisten over hun vak' ontvangt presentator Max van Weezel redacteur Joeri Boom van weekblad De Groene Amsterdammer.(Onderaan het originele artikel bevindt zich een geluidsfragment)

Lage landen weer terug aan de top.

Dit jaar reden er in alle grote rondes Nederlanders in bijzondere truien. Zo hadden we Pieter Weening in het roze. Gesink even in het wit en Johnny in de bolletjestrui in de Tour en nu hebben we Mollema in het rood in Spanje.
Het Nederlandse wielrennen lijkt in een ongekende luxe positie te raken met renners als Poels, Hoogerland, Gesink, Mollema en Kruijswijk. Ook de Belgen laten zich in de grote ronden van voren zien en tonen aan dat ze buiten Gilbert ook nog beschikken over talent dat een goed klassement kan rijden.

Bij defensie mag meer dan de ambtenaren zelf denken

Ambtenaar mag meer zeggen dan hij denkt:
Uit loyaliteit of angst houdt menig ambtenaar zijn privémening voor zich. Maar de vrijheid van meningsuiting laat veel meer toe dan ambtenaren - en hun bazen - denken.
In haar afstudeerscriptie Geen betere censuur dan zelfcensuur, op basis waarvan de Leidse Fatou van den  Hoff vandaag haar bul ontvangt, gaat zij na waar voor ambtenaren grenzen liggen als ze in het openbaar hun privé-mening willen geven. ‘In eerste instantie wilde ik me concentreren op het internet. Maar bij gebrek aan uitspraken op dat gebied ben ik uitgekomen op de oude media, zoals kranten en tijdschriften.

Ullrich had na vijf jaar weer een date bij de UCI

Kittel wint in Vuelta:
De Duitser Marcel Kittel (Skil) heeft in een massasprint de zevende Vuelta-rit gewonnen. De spurt werd wel danig ontsierd door een zware valpartij op 150 meter voor de streep, veroorzaakt door Farrar.

Chinese militairen kijken niet zo nauw

Afghaanse soldaten verwond in Kunduz:
In Afghanistan wurden zwei Anschläge auf Bundeswehrsoldaten verübt. Dabei wurden bei dem ersten Angriff drei afghanische Soldaten verwundet. Währenddessen hält Bundesverteidigungsminister Thomas de Maziere einen Bundeswehreinsatz in Libyen für möglich.