Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Tanks een winkeldochter

Missie in Kunduz splijt Groen Links opnieuw
De discussie in GroenLinks over de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is weer opgelaaid. 87 leden van de partij eisen volgende week op het GroenLinks-congres in Utrecht dat de fractie de politieke steun aan de missie intrekt. In dat geval zou de Kamermeerderheid voor 'Kunduz' komen te vervallen.

Derde dochter frustreert Afghaanse man

Afghaanse vermoord om baren dochter
In de Afghaanse provincie Kunduz heeft een man zijn vrouw vermoord omdat ze voor de derde keer een dochter had gebaard. Volgens de moeder van de vrouw had hij al gedreigd haar iets aan te doen als ze geen zoon maar weer een dochter op de wereld zou zetten.

Het mes snijdt diep in US army

Partners nemen NL lessen mee in opleiding

De methoden van Nederlandse militairen om Afghaanse politieagenten in Kunduz op te leiden vinden navolging bij internationale partners. Luitenant 1 Andreas, die deelneemt aan Police Training Group 2 (PTG2), doet onder meer verslag van de Duitsers die het personeelsvolgsysteem overnemen.

ANA militair wraakt filmpje urinerende militairen

Geen extra toeslag meer voor reservisten op missie
Reservisten als ingenieurs en weg- en waterbouwkundigen die hun gewone baan tijdelijk verruilen voor een Defensiemissie in het buitenland, krijgen daar geen extra toeslag meer voor.

Succesvol jaar in Afghanistan bekroond door een zesling

Fransen niet overhaast uit Afghanistan
Frankrijk zal zijn militairen niet overhaast terugtrekken uit Afghanistan. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Juppé gezegd.Bij een aanslag in Afghanistan kwamen vorige week vier Franse militairen om het leven. De militaire operatie werd opgeschort en onder andere president Sarkozy zinspeelde op een vroegtijdig einde van de missie die officieel loopt tot 2014

Zelden greep Greipel zo vaak raak

Greipel beleefd een van de succesvolste weken van zijn carrière
André Greipel is het nieuwe wielerjaar voortvarend begonnen. De Duitse sprinter in dienst van Lotto-Belisol won op Australische bodem maar liefst vier van de zeven wedstrijden waar hij aan de start stond. “Ik denk dat dit één van de succesvolste weken uit mijn carrière is geweest,” vertelde hij op zijn website.