Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Staatsgreep in de Vuelta

Voorbeschouwing 7e etappe:
Voor de twee bergritten in het weekend krijgt het peloton nog een relatief rustige etappe voorgeschoteld door de organistatie van de Ronde van Spanje. Er staan geen bergen van naam op het programma in de rit van Almadén naar Talavera de la Reina. WielerFlits blikt vooruit.

Armoe troef

Agenten gewond in Kunduz:
Bij een aanslag op een Duits-Afghaanse patrouille in de provincie Kuduz zijn drie gewonden gevallen. De patrouille werd slachtoffer van een bermbom.

Nederlanders blijven sterk rijden in Vuelta

Wout Poels reed vandaag, net als gisteren ijzersterk in de Vuelta. In de zware etappe van vandaag wist hij keurig als tweede te finishen. Ook Mollema liet zich weer goed voorin zien en finishte als vierde.

Analfabetisme en terrorisme gaan hand in hand

Wat verwachten de rekruten:

Honderdzestig politietrainers en militairen zijn vanaf afgelopen juli in hun nieuwe missiegebied in Kunduz, Afghanistan. De trainers starten nu met het opleiden van de eerste Afghaanse rekruten tot politieagent. Het streven: 120 agenten per week en dat tot het eind van de missie in 2014. EenVandaag is in Kunduz. Wie zijn die rekruten eigenlijk en wat verwachten zij van hun opleiding?

Rabobank laat tanden zien in Vuelta

De Rabo ploeg had vandaag duidelijk haar zinnen gezet op een goede klassering op de Sierra Nevada. Niet vreemd natuurlijk gezien het feit dat dit de berg is waar onder andere Gesink en Garate zich voorbereidden op de bergetappes van de Tour.
Ik verwacht dat we Mollema en Kruijswijk nog wel vaker voorin zullen gaan zien in de Spaanse bergen maar ook Wout Poels, Vacansoleil, liet zien dat hij weer voorin mee kan doen.

Kokommer tijd

Veel defensie nieuws was er dit weekend, en ook vandaag, niet te vinden. Ondanks de bezuinigingen en de missie in Kunduz lijkt het nog steeds komkommer tijd.
In Libië is gisteren een bombardement uitgevoerd op de mogelijke schuilplaats van Ghadaffi. De uitkomst is nog onbekend, wel lijkt het erop dat de rebellen aan de winnende hand zijn. Mocht het regime van Ghadaffi vallen dan is de interessante vraag wie er dan de nieuwe leider wordt in het land.