Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.De Taliban leert van optreden special forces, NAVO leert weinig van hun fouten

De eerder aangekaarte problemen met materiaal zijn volgens minister Hillen nu voorbij. Iedereen kan aan de slag en ernstige vertraging zou het niet hebben opgeleverd. Verder maakte de minister zich zorgen over het feit dat militairen direct contact zochten met de pers en deze problemen niet via hun leidinggevenden naar buiten brachten.
De logistieke problemen zijn, volgens de bond, vergelijkbaar met de opstart problemen in Uruzgan. De bonden vragen zich derhalve ook af of defensie iets heeft geleerd van haar eerdere fouten.

Nederland en Belgi met negen man naar het WK

Kenny van Hummel vond het jammer dat zijn ploeg niet in Veenendaal start, volgend jaar zullen we hem, door zijn transfer, in meer koersen gaan zien. Skill hoopt in de jonge Degenkolb een goede vervanger te vinden voor van Hummel.
Verder nieuws over de Limousin, Vuelta en de WK ploegen van Nederland en België

If I where a rich man?

Terwijl de kamer opheldering wil over de trainingsmissie in Kunduz blijkt dat de rijken op aarde weleens een extra steentje bij zouden kunnen dragen aan missie maar vooral aan de economie.

De dansjongens van Afghanistan

Een indrukwekkende reportage uit Afghanistan over het misbruik van Afghaanse jongetjes.

De laatste wielerronde van het jaar staat voor de deur

Quick step met De Maar, Boonen en Chavanel naar Spanje:
Marc de Maar prijkt namens Quick Step op de startlijst van de Ronde van Spanje. De voormalige Raborenner zal zaterdag aan de zijde van onder meer Tom Boonen en Sylvain Chavanel van start gaan in de Spaanse rittenkoers.

De puinhopen van Afghanistan

Missie Kunduz is een logistieke puinhoop:
Militairen die in juli begonnen zijn aan de politietrainingsmissie in Kunduz hebben het over een "logistieke puinhoop". Ze missen nog veel essentieel materieel en de trainingen van de Afghaanse politieagenten zijn nog niet begonnen. De frustratie onder de militairen neemt daardoor toe, schrijven in Kunduz gelegerde militairen aan de NOS.