Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.21e Etappe: Paris - Champs Elysees

Morgen de laatste etappe van, naar mijn mening de mooiste Tour sinds jaren. Evans, Sanchez en Rolland zijn al zeker van hun prijs Cavendish nog niet. Of Cavendish zich daar druk over maakt betwijfel ik, de Brit heeft nog geen sprint waaraan hij serieus deelnam verloren.
Cavendish zal morgen zijn vijfde zege in deze Tour boeken, de andere sprinters mogen voor spek en bonen meedoen. Op de derde passage van de eindstreep kan hij zijn sprint ook vast een keer oefenen.

De spannendste dagen van de Tour

Vandaag wist Andy het geel te veroveren op l'Alpe d'Huez. Evans vertrouwt er op dat hij de 57 sec achterstand morgen in de tijdrit goed zal weten te maken en eerlijk gezegd ik hoop daar wel op.
Ondertussen geeft Rolland Frankrijk een prachtige zege en na de gele trui van Voeckler rijdt de kleine ploeg morgen met het wit. Frankrijk heeft weer hoop.

20e etappe: Grenoble - Grenoble

Morgen de laatste echte etappe althans als de verschillen in de tijdrit voldoende zijn. Ik sluit niet uit dat bij kleine verschillen de ploegen ook op weg naar de Champs Elysees de koers hard zouden kunnen gaan maken.
Voor de tijdrit van morgen verwacht ik dat Canvellara nog eens gaat laten zien waar hij het beste in is van allemaal.
Na de Zwitser gok ik op Martin of Wiggins. Ook Evans zal gebrand zijn op een overwinning niet alleen vanwege het benodigde verschil met Andy maar hij zal zich toch ook wel een etappe willen winnen in de Tour. Al acht die kans niet erg groot.

Vakantie update

Vanaf mijn vakantie locatie is het wat lastiger om het defensie nieuws bij te houden dus vandaar dat ik er voor kies het twee keer in de week te doen.

Laatste oortjes versnoept

Toen Schleck vandaag op de Izoard demarreerde hielden alle favorieten de benen stil. Er werd gekeken, er werd gepraat er werd even gereden en toen weer gepraat terwijl Schleck zijn voorsprong uitbouwde leken de oortjes van de ploegleiders niet meer te werken. Uiteindelijk was het Evans die hoogstpersoonlijk het gat naar Andy op de flanken van de Galibier terugbracht naar acceptabele proporties.
Broer Franck deed niets, hij liftte mee op de benen van de Australiër en zag lachend toe hoe alle favorieten moesten lossen. Ook Voeckler klampte aan en wist uiteindelijk het geel nog een dag veilig te stellen. Vandaag was weer eens zo'n etappe die je niet snel vergeet. Vive le Tour.

19e etappe: Modane - l Alpe d Huez

Morgen de laatste bergetappe van deze Tour en hier gaat de Tour beslist worden. Ik verwacht dat Franck de knuppel in het hoenderhok gaat gooien maar ook Sanchez zal niet stil blijven zitten nu zijn enige kans nog de bolletjestrui is. Een trui die meerdere renners nog binnen het bereik hebben overigens.
De etappe van morgen wordt een grote tombola. Een tombola waarvan Voeckler hoopt dat hij pas na de Galibier begint want hij zal toch in het geel willen starten in de tijdrit.
Gesink verwacht ik in de aanval net als Mollema want die wil toch één ding een touretappe winnen en waarom niet op de oud Hollandse berg?