Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Ook vandaag laten de Nederlandse ploegen zich voorin zien

Vandaag geen vuurwerk van de toppers, Contador probeerde het nog wel maar kreeg iedereen in zijn wiel mee. Hij besloot denk ik de benen verder te sparen voor morgen en overmorgen. Vooral de etappe naar l'Alpe d'Huez is er eentje waar Contador met zijn explosiviteit goed uit de voeten kan. Met de Telegraph en de Galibier als voorgerecht heeft ook iedereen al de nodige zuurstofschuld in de benen zitten.

Gesink en niets dan Gesink

Veel hebben we van Robert niet gezien in de afgelopen dagen en ook vandaag kwam hij weer op achterstand binnen. Maar toch, waarom zou hij in de Tour zijn gebleven als hij niet nog iets wilde bereiken. De etappe naar de Galibier leek mij vanaf het begin al een etappe die hem past en dus verwacht ik dat hij morgen in de aanval zal gaan en op zoek gaat naar de overwinning in de mooiste etappe van de Tour.
Natuurlijk zal de strijd bij de favorieten moordend zijn maar als Gesink vroeg in de aanval gaat heeft hij een goede kans en dat weet hij zelf ook. Verder verwacht ik dat Voeckler morgen toch echt het geel in zal moeten leveren maar dat hij er een fantastisch schouwspel van gaat maken voor heel Frankrijk en een niet nader te noemen Nederlandse auteur van het is koers.
Natuurlijk zijn er voor morgen nog andere favorieten maar als chauvinist waag ik me daar dus maar niet aan.

The -gap- in Gap

Contador deed vandaag wat hij beloofd had, aanvallen en het loonde. Als verwacht begint de Tour zich in deze week te plooien. De Schleckjes moesten passen, Andy verloor zelfs serieus. Het lacen was Basso vergaan en ook hij verbeet zich om de schade te beperken en Evans? Evans volgde. Terwijl Hushovd weer een etappe won, at Evans het bordje van Contador leeg voordat hij zelf nog een laatste aanval plaatste.

17e Etappe: Gap - Pinerolo

De laatste week van de Tour beloofde vuurwerk te worden en dat de renners die belofte in willen lossen bleek vandaag in de etappe naar Gap. Als Evans deze Tour geen slechte dag heeft dan lijkt hij na vandaag de man voor het geel in Parijs.
Evans is in alle opzichten scherp. Hij liet zich vandaag niet door Contador verrassen die overigens nog weinig last lijkt te hebben van zijn knie. De Spanjaard heeft nog wel wat goed te maken op de Australiër, maar heeft met name in de etappes naar de Galibier en l'Alpe d'Huez de betere papieren. Bovendien wist Contador overal waar hij aan de start kwam om te winnen ook echt te winnen.
Voor morgen had ik Basso of Cunego als een van de favorieten staan, winnen op eigen bodem is natuurlijk bijzonder voor de Italianen maar beiden moesten vandaag diep in het rood om te volgen. Misschien dat er wat vluchters vooruit kunnen blijven maar ik denk dat de winnaar uit de top van het klassement gaat komen en dat we vooral een Contador gaan zien die iedereen pijn wil doen en natuurlijk de nooit stervende zwaan Voeckler die er nog een gele trui extra uit wil persen. Hij plukt de dag.

nog aardig wat nieuws op zo'n rustdag

De rustdag van vandaag is hopelijk de stilte voor de storm. Schleckjes beloven zich voor elkaar op te offeren als het moet, Contador moet aanvallen al voelt hij zich niet zo sterk als in de Giro en Evans? Evans doet hetzelfde als Basso, nergens iets laten liggen. Het wordt een spannende laatste week.

16e etappe: St Paul Trois Chateaux - Gap

Morgen is het waarschijnlijk de laatste kans voor avonturiers. Het wordt ook wel eens tijd dat er een groepje vooruit blijft eigenlijk. Hoogerland had geen last meer en gaat misschien wel in de aanval, ook de Rabo's zullen iemand mee willen hebben en de Fransen? Op Voeckler na zullen alle Franse ploegen graag iemand in een ontsnapping hebben zitten. Misschien dat Chavanel eindelijk eens wat kan laten zien in zijn kampioenstrui.
De klim naar Gap is overigens lastiger als hij doet vermoeden maar de favorieten zullen er geen tijd gaan winnen of verliezen. Dus het geel zal om de schouders van Voeckler blijven hangen.