Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Kwartetten met Cav: "Rabo, heeft u voor mij l Alpe d Huez?"

Geen vluchters die weg mochten blijven maar gewoon een sprint waar wie anders ook dan Cavendish won. Ten Dam mocht van zijn vriendin niet met een dikke lip thuiskomen en dus kijkt hij vooruit naar l'Alpe d'Huez.

Zeldzame vondst in Afghanistan

Eerste US militairen verlaten Afghanistan:
KABUL - De eerste honderden militairen van de 10.000 die dit jaar vertrekken uit Afghanistan zijn inmiddels naar huis gevlogen. Dat hebben legerfunctionarissen vrijdag laten weten. In 2014 zouden alle Amerikaanse militairen weg moeten zijn.

Men of Honour

Vandaag een mooie column van Ilja Leonard Pfeifer gevonden. Waar hij overigens JFS schrijft bedoelt hij denk ik JSF. Gisteren overleden overigens vijf Franse militairen in Afghanistan, het is nieuws dat ik niet heb toegevoegd maar mocht u er in geïnteresseerd zijn dan vindt u het via deze link: klik

De wonderen in Lourdes zijn de wereld nog niet uit

Hushovd liet vandaag niet alleen een knap staaltje koersinzicht zien maar hij liet ook zien dat hij kon rekenen. Door als eerste aan te vallen op de Aubisque wist hij zijn achterstand te beperken waarna de Noor de aanval inzette in de afdaling om zo uiteindelijk alleen over de streep te komen.

14e Etappe: Saint Gaudens Plateau de Beille

Voor de etappe van morgen weet ik een ding zeker: de sprinters zullen de 'bus' opzoeken. Met 168,5km is het niet de langste etappe maar in deze etappe is het klimmen of dalen met de finish op het zware maar mooie Plateau de Beille.
Ik verwacht dat de favorieten opnieuw de koers keihard zullen maken en de col d'Agnel leent zich daar uitstekend voor. Ik verwacht dat het opnieuw team Leopard zal zijn dat de aanval zal openen. Niet op Contador maar op Evans en Basso die tot nog toe zonder problemen meeliften voor in het peloton.
Rabo zal opnieuw renners in de aanval sturen op zoek naar nog een mooie etappe zege. Ondanks de tegenslagen vind ik de mentale veerkracht van de ploeg bewonderenswaardig. De doelen voor deze Tour gaan niet gehaald worden maar de koppies zijn niet gaan hangen ze passen gewoon hun strijdplan aan. Misschien komt de verrassing van morgen dus wel uit de Oranje brigade.

Vrouwen zijn de grote verliezers als ISAF vertrekt

Vandaag ook een Frans artikel dat vooral gaat over de angst die vrouwen hebben in Afghanistan. Afghaanse vrouwen vinden dat er veel vooruitgang is in Afghanistan sinds 2001 en hebben er veel voor over om de rechten die zij hebben verworven te behouden.
Met het vertrek van de ISAF-militairen en de onderhandelingen met de Taliban vrezen ze dat alles verloren zal gaan. De Taliban zullen de rechten van de vrouwen nooit accepteren.