Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Rabo betaalt de rente van de eerste week

Als voorspeld werd er vandaag veel duidelijk. Het was even slikken toen Gesink uit de voorste groep wegzakte maar de manier waarop ten Dam vervolgens overnam, getuigde toch van een goede moraal in de ploeg.
Ook Hoogerland liet zich even vooraan zien, misschien om de benen te testen voor later deze Tour, misschien was het serieus maar het was mooi om te zien. Hoewel de meeste aandacht bij Vacansoleil naar Johnny uitgaat is het rijden van een andere jonge Nederlander daar opvallend te noemen. Rob Ruijgh leverde ook vandaag weer een knappe prestatie door zich tot diep in de finale te handhaven in de groep met favorieten.
In België zal men gerustgesteld zijn dat er ook na het afstappen van Van den Broeck nog een Tour is, met een knap optreden van Vanendert, Gilbert maar ook Kevin de Weert.

13e etappe Pau - Lourdes

In Lourdes zouden vele wonderen geschied zijn maar in een wonder voor de Gesink geloof ik hier niet. Ook Contador lijkt een klein wonder nodig te hebben om deze Tour nog te kunnen winnen. Evans gelooft nog in het wonder net als de broertjes Schleck. Basso gelooft, denk ik dat het wonder pas in Pinerolo plaats zal vinden maar hij mag er zeker nog in geloven. En Voeckler? Voeckler in het geel is een wonder op zich, een wonder dat zich morgen nog wel een keer zal herhalen.
Voor de etappe van morgen verwacht ik dat Leopard opnieuw het vuur aan de schenen zal gaan leggen van Contador, Evans zal met Basso volgen. Ik hoop op een kopgroepje met Ruijgh en wat mannen zoals Moncoutié die aardig kunnen klimmen maar geen bedreiging zijn voor het klassement.

Passief handelen in Uruzgan

In Kandahar werd de halfbroer van Karzai vermoord door zijn eigen lijfwacht. Hij was een van de meest invloedrijke mannen in zuid Afghanistan. De kans dat er chaos ontstaat in het toch al roerige zuiden door deze moord is aanzienlijk.

12e etappe Luz Ardiden. Het uur van de waarheid

Morgen de eerste echte finish bergop. In een etappe van 211 kilometer krijgen de renners na 119km een col van de eerste en daarna nog twee cols van de buitencategorie voor de kiezen.
Eindelijk zullen we weten of de broertjes Schleck echt in vorm zijn, of Contador de Giro goed heeft verteerd, of Basso zich eindelijk eens zal kunnen laten zien, of Evans de man is die verslagen moet worden en of Gesink zich al weer beter voelt.
Daarnaast is het natuurlijk de vraag of Voeckler morgen het geel nog om zijn schouders mag houden en of Johnny echt mee kan gaan doen voor de bolletjestrui. De echte aanvallen verwacht ik op de klim naar Luz Ardiden al zullen de klassementsrenners op de Tourmalet wel willen testen wie de schakeling naar het zware klimwerk het beste aankan.

De hel voor de klimmers is voorbij, die van de sprinters begint pas

Na een spannende finale was het woord vandaag, als verwacht, toch aan de sprinters. Cavendish gaf maar weer eens sprintles al heeft zijn ploeg daar keihard voor moeten werken. Voeckler behield, ook als verwacht, het geel en Johnny fietst duidelijk makkelijker dan hij loopt.

Niet alles is upHill

Minister Hillen blijkt toch minder goed de politieke ontwikkelingen te kunnen voorspellen dan hij zelf dacht. Dat de militairen het niet met hem eens zijn, blijkt uit het feit dat ze tijdens de vierdaagse van Nijmegen van de gelegenheid gebruik zullen maken om aandacht te vragen voor de bezuinigingen.