Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Greipel Grijpt Cavendish

Hoogerland had een zware dag vandaag maar mocht aan het einde van de dag toch zijn bolletjestrui ophalen. In een spannende slotfase waar veel in gebeurde wist Greipel uiteindelijk Cavendish op de streep te kloppen.

11e etappe: Blaye-Les-Mines Lavaur

Als Johnny morgen de dag weer door weet te komen is hij in ieder geval verzekerd van nog een dag in de bolletjestrui. Op de eerste klim van de dag verwacht ik dat er een kopgroep zal ontstaan die de hele etappe mag spartelen om vlak voor de finish gegrepen te worden.
Hoewel de etappe de hele dag laveert over kleine heuveltjes verwacht ik dus niet dat de sprinters hun voorlopig laatste kans op een overwinning zullen laten gaan.
De favorieten, Cavendish, Farrar, Greipel, Hushovd, Feillu en Petacchi.

Kunduz, eenheden compleet

Nederlandse hoofdmacht op volle sterkte in Afghanistan:
De hoofdmacht van de ‘Police Operational Mentor and Liaison Teams’ (POMLT’s) is vandaag, met de aankomst van de laatste militairen, op volle sterkte gekomen. Daarmee is de gehele Nederlandse Police Training Group (PTG) compleet.

Rustdag in de Tour: What's Cooking?

Volgens Hoogerland kon er geen beter moment voor een rustdag zijn als vandaag. Ook Gesink hoopt van de dag gebruik te kunnen maken om zich morgen weer volledig fit te voelen.
Bij Leopard namen ze juist vandaag een risico, na een weddenschap met van Nieuwkerke(Sporza) die Cancellara verloor, moest Fabian vandaag voor zijn hele team koken. Morgen weten we of Fabian niet ook al gekookt had voor Wout Poels.

10e etappe Aurillac - Carmaux

Morgen opnieuw een etappe voor de vluchters. Gilbert, die aangaf zich steeds beter te gaan voelen, zou zich voor deze etappe weleens in de kopgroep kunnen melden. Het parcours zou hem moeten liggen en na het vertrek van Van den Broeck zal de Lotto ploeg graag de groene trui naar Parijs brengen. Voeckler zal geen energie verspillen morgen. Hij wil straks heroïsch sterven in de Pyreneeën.
Omdat de etappe met 158km vrij kort is, sluit ik ook een massasprint niet uit en dan gaan we natuurlijk Cavendish, Petacchi, Farrar en de andere sprinters terug zien. Omdat de sprint afloopt, wint morgen de sprinter die het hoogste toerental kan draaien.

Het peloton lijkt op een slagveld

Vandaag opnieuw een aantal vreselijke valpartijen in het peloton. De Tour van 2011 lijkt een overlevingsstrijd te worden.
Uit Italië kwam wel goed nieuws, Marianne Vos wist de Girodonne op haar naam te schrijven.