Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Laatste vragen over Kunduz beantwoord voor het reces

Vandaag werden de antwoorden op een aantal Kamervragen bekend. Het kabinet is nu echter met zomerreces waardoor we geen debatten over defensie of andere onderwerpen hoeven te verwachten.

Marianne Vos de vrouwelijke kannibaal

Nadat Evans te horen kreeg dat Annemiek van der Meulen de winnares was van de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen antwoordde hij droog voor de camera van Vive le vélo: 'And Marianne Vos won all the other races.'

Vandaag wist Vos voor de vijfde keer een etappe te winnen in de Girodonne. Morgen rest er nog een tijdrit van 16km en dan is ze zeker van de eindoverwinning. Een tijdrit waarin ze zeker niet kansloos is voor haar zesde etappezege.
In de Tour ging het de Nederlanders vandaag een stuk minder goed af. Gesink heeft veel last van zijn rug en kon niet volgen toen het peloton versnelde.

Etappe 9: Isoire - Sain Flour

Hebben we morgen nu een afspraak met Johnny Hoogerland voor het terugveroveren van de Bollentrui? In ieder geval verwacht ik morgen weer een interessante etappe waar de favorieten elkaar niet zullen sparen.
De winnaar van morgen komt, denk ik, uit een kopgroepje, dat net voor de eerste col van de dag zal ontstaan. Het lijkt me typisch zo'n etappe waar Voeckler zijn zinnen op gezet heeft. Wie weet gaat Hushovd wel mee in de vlucht om zo nog enkele dagen in het geel te mogen blijven rijden.

Op zoek naar de juiste koers

Gaan we de bezuinigingen wel of niet herzien, is Kunduz nu wel of niet veilig en waarom zijn de militairen gaan twijfelen over de VVD?
Op politiek gebied gebeuren soms dingen die op de werkvloer voor veel verwarring kunnen zorgen. Dat terwijl de organisatie op zoek lijkt te zijn naar een duidelijke koers in rustiger vaarwater.

Here comes the Cav.

Als verwacht eindigde de etappe van vandaag in een massasprint. Zoals verwacht werd deze ook gewonnen door Cavendish. Eerder dan verwacht mocht Robert Gesink de witte trui van het jongerenklassement aantrekken maar Gesink bleef er nuchter onder. De etappe van morgen vindt hij interessanter.

8e etappe: Aigurrande - Super Besse Sancy

In de etappe van morgen verwacht ik dat Johnny Hoogerland met een ontsnapping mee zal willen zitten om punten voor de bolletjes trui te veroveren. Een klein groepje met ongevaarlijke vluchters zou weleens weg mogen blijven van de favorieten maar die favorieten zullen onderling wel willen laten zien hoe ze er voor staan.

Ik verwacht dat Contador nogmaals zal proberen tijd terug te winnen. Ook Evans kan de aankomst goed aan en zal morgen azen op het geel. Verder zou Gilbert van den Broeck een dienst kunnen bewijzen en misschien dat Mollema nogmaals een poging waagt, dat zou overigens echt verrassend zijn.