Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Een nieuwe kopman

Vandaag werd Andreas Kloden kopman bij team radioshack. De door valpartijen geplaagde ploeg zag Brajkovic uitvallen en Leipheimer op achterstand komen. Het team rekent nu op de oerdegelijke, altijd sterke en betrouwbare Klöden die op zijn 36e dus een nieuwe stap maakt in zijn carrière, die van kopman.

Lees hier verder

Kunduz, we zijn begonnen

Gisteren al vertrokken de eerste agenten vanaf Schiphol. Ook zo'n 160 militairen zijn onderweg. Vandaag staat het defensie nieuws dus ook vooral in het teken van de start van de politiemissie in Kunduz.

Le Tour toujours maar dames eerst

Vandaag begin ik maar eens bij de dames in Italië waar Marianne Vos haar vierde etappezege wist te behalen in een zware bergrit.
Wielrenster Marianne Vos heeft vandaag de zevende etappe van de GiroDonne gewonnen. Het was al haar vierde ritzege in deze Ronde van Italië voor vrouwen. De kopvrouw van Nederland Bloeit verstevigde daarmee haar leidende positie in het algemeen klassement.

7e etappe: Le Mans - Chateauroux

De 8e etappe is de vlakste etappe van de koers. De kans op een massasprint is dus bijna 110%. Voor Vacansoleil een geruststellende gedachte omdat ze nu kunnen herstellen van de vlucht van vandaag zonder de bolletjestrui bedreigt te zien worden.
Aangezien de aankomst helemaal vlak is, is mijn topfavoriet Cavendish. Verder verwacht ik Greipel, Hushovd, Feillu, Rojas maar stiekem ook Petacchi. Hij was de afgelopen dagen niet in vorm maar juist als niemand hem verwacht weet de Italiaan vaak te verrassen.

Loon naar werken?

Militairen vertrekken donderdag naar Kunduz:
EINDHOVEN - Honderdzestig militairen vertrekken donderdag vanuit Eindhoven voor de missie in de Afghaanse provincie Kunduz.

De balans van de eerste etappes

De onrust van de eerste etappes lijkt nog niet voorbij. Ook vandaag was weer een dag met valpartijen en incidentjes. Echt opvallend zijn voor mij het indrukwekkende optreden van Evans die ook nog niet is gevallen. De vorm van Jurgen van den Broeck ook hij is nog niet gevallen maar hij oogt zeer fit en reed met name gisteren erg sterk op de Mur de Bretagne. En het feit dat Contador wel steeds betrokken is bij valpartijen.

De broertjes Scleck rijden vooralsnog anoniem rond maar het team reed wel op kop toen een aantal favorieten bezig waren om terug te komen na een valpartij. Opvallend aangezien juist zij vorig jaar de koers neutraliseerden na een valpartij met hun kopmannen.

Als laatste valt de enorme teamspirit binnen de Raboploeg mij op. Ondanks de valpartij van Gesink straalt de ploeg kracht uit.