Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.6e etappe: Dinan - Lisieux

Morgen de langste etappe van de Tour. Hoewel het een etappe wordt voor de sprinters zal ook morgen weer een groepje vooruit willen rijden. Met name renners die azen op enkele dagen in de bolletjestrui zullen morgen proberen te ontsnappen.
In een ontsnapping verwacht ik onder andere Hoogerland en Voeckler twee leuke renners om het aan het einde ook nog spannend te houden.
In de sprint, opnieuw een machtssprint overigens, verwacht ik opnieuw Cavendish, Hushovd, Farrar, of een boze Rojas maar ook Gilbert die het parcours goed verteert en het groen steviger om de schouders zal willen krijgen.

Kritisch

Terwijl Sargasso kritisch is over Rob de Wijk, is Petraeus een stuk minder kritisch op de Nederlandse inzet in Afghanistan. Petaeus is blij met de Nederlanders die morgen echt aan hun taken kunnen gaan beginnen in Kunduz. Hij heeft, zeker gezien de prestaties uit het verleden, vertrouwen in het optreden van onze troepen.

Gelukkig kan Gilbert ook nog verliezen

De etappe van vandaag verliep voorspelbaar met een kopgroep die net voor het einde werd ingelopen. De inspanningen van onder andere landgenoot Hoogerland waren tevergeefs. Op de slotklim kwamen alle favorieten naar voren en liet Contador zien dat hij nog zeker niet afgeschreven is voor deze Tour.
Meeste indruk maakt vandaag opnieuw Evans die de Spanjaard op de streep nipt voor wist te blijven. Ook wereldkampioen Hushovd maakte indruk door met succes zijn gele trui te verdedigen. De kans dat hij de komende dagen het geel vast zal weten te houden is redelijk en ook dat moet hem tevreden stellen.
In de Girodonne wist Marianne Vos overigens de sprint van het peloton te winnen en gaat ze aan de leiding in het algemeen-, het berg- en het puntenklassement.

Etappe 5: Carhaix - Cap Frehel

Morgen voer voor de sprinters. Ongetwijfeld zullen er wat renners vooruit gaan rijden en ongetwijfeld zit er een Nederlander of Vacansoleil renner bij maar de kans dat we morgen een massasprint gaan zien is natuurlijk groot.
Cavendish is vaak op zijn best als hij kwaad is dus die kunnen we opschrijven voor een etappezege, net als Hushovd die vandaag indruk maakte en zijn geel graag wil houden. Farrar zal vertrouwen hebben na zijn sprint eerder deze week maar ook Feillu lijkt zich goed te voelen dus dat worden spannende laatste kilometers met gooi en smijt werk met duwen en trekken. Heerlijk die onrustige eerste Tour week.

Gevoelige klap aan de Taliban

In Kunduz is een inval gedaan bij enkele sleutelfiguren van de Taliban. Er werden wapens en explosieven buit gemaakt.

Cavendish kan vandaag zijn punt niet maken

Farrar wint eerste massasprint:
Tyler Farrar heeft de derde etappe in de Tour gewonnen. De Amerikaan was, op de dag dat in zijn land Onafhankelijkheidsdag wordt gevierd, de snelste in de massasprint.