Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.4e Etappe: Lorient - Mur de Bretagne

Cavendish en Hushovd wisten vandaag hun favorieten rol niet echt waar te maken. Morgen heb ik maar een echte favoriet en dat zal niemand verbazen:
Gilbert. Misschien, heel misschien dat Cancellara of beter, het peloton weigert Lotto te helpen in de achtervolging van de kopgroep van de dag. Dat zou in ieder geval een echte verrassing opleveren.

Ook Al Qaida moet bezuinigen

Niet alleen defensie heeft last van de financiële crisis, ook Al Qaida blijkt er financieel slecht voor te staan. De toestand van de terreurorganisatie was een van de grote zorgen van Osama bin Laden zo bleek uit email verkeerd dat is gevonden op zijn computer.

De ploegentijdrit: iedereen is blij?

De ploegentijdrit liet zien dat de meeste favorieten klaar zijn voor de Tour en dus riep iedereen dat ze vandaag tevreden waren met het resultaat. Toch waren er een aantal opmerkelijke zaken waar te nemen.
Contador maakt zich ondanks zijn achterstand blijkbaar nog geen zorgen en als hij de broertjes Schleck heeft zien rijden lijkt dat een te rechtvaardigen conclusie. Zowel Frank als Andy konden niet veel meer dan aanklampen achter de machtige dijen van Cancellara. Ze reden een prima tijdrit maar de vorm lijkt nog steeds niet aanwezig.
Laurens ten Dam kon tot het einde meerijden bij de Rabo's dus zijn knie lijkt in orde, Gesink bleef ontspannen net als Jurgen van den Broeck. De renner die van de favorieten het meeste indruk maakte de afgelopen dagen was misschien wel Evans maar ook Leipheimer en Wiggins zijn prima in vorm.

Etappe 3, Olonne sur Mer - Redon

De derde etappe wordt de eerste voor de echte sprinters. De finish loopt een klein beetje op maar dat mag geen probleem zijn voor de mannen die gekomen zijn voor de groene trui.
Gilbert zal misschien meesprinten om zijn groene trui te behouden, aan de andere kant zal hij deze een dag later weer kunnen veroveren.
Mijn favorieten voor morgen zijn Cavendish, Hushovd en Farrar.

De Tour en niets dan de Tour

Vacansoleil laat zien wat hun ambitie is en zal zich de komende weken elke dag willen laten zien en hopen op een etappezege.
De etappe van vandaag stond bol van de valpartijen, Ten Dam moest gehecht worden, Contador, Sanchez en Kreuziger verloren tijd en Gesink bleef kalm terwijl Gilbert liet zien waar hij goed in is: winnen.

Etappe twee: TTT Les Essards

Morgen de ploegentijdrit rondom Les Essards. Ik verwacht niet dat Lotto goed genoeg zal rijden om Gilbert in het geel te houden dus die trui zal van schouders wisselen denk ik.
Leopard deed het in de Tirreno Adriatico niet erg goed, Cancellara reed zijn hele ploeg stuk en daar zullen ze van hebben geleerd. Rabo rijdt dit seizoen goed in deze discipline en daarom zijn ze ook een van mijn favorieten. Ook Sky, Garmin en HTC zullen mee willen doen voor de overwinning. Saxo zal niet teveel tijd mogen verliezen anders kijkt Contador na twee dagen Tour al tegen een behoorlijke achterstand aan.