Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Hillen is niet eendimensionaal

De afgelopen dagen wist minister Hillen een prominente rol op te eisen in het nieuws. Hij heeft een andere mening over Libië dan minister Rosenthal maar hij lijkt in deze kwestie toch vooral voor zijn beurt te praten. Buitenlandse zaken is immers bepalend en niet defensie.
Verder liet hij duidelijk merken dat defensie zich niet langer met de 3D-benadering moest bezighouden maar zich moest focussen op de militaire taak veiligheid. Ik ga er hierbij vanuit dat hij bedoelt dat veiligheid de verantwoordelijkheid is van defensie en Development & Diplomacy door andere specialisten uitgevoerd dienen te worden.

De Tour is eigenlijk al begonnen

Wanneer? morgen, meer wil ik er niet over zeggen.

Hillen spreekt zich uit

Ondanks of misschien wel juist door de aangekondigde terugtrekkingsstrategieën blijft het geweld in Afghanistan oplaaien. Minister Hillen vindt hierin dat militairen in dergelijke missies zich vooral bezig moeten gaan houden met de militaire kant van de operatie. Ook uitte hij kritiek op het NAVO plan voor Libië. Gevaarlijk gezien het feit dat diezelfde NAVO vindt dat onze bijdrage in Libië nogal te kort schiet.

Nog heel even geduld

Sporza stelt de ploegen voor terwijl Andy Schleck zich laat zien in een documentaire van de VPRO. De Tourkoorts lijkt onmenselijke vormen aan te nemen.

De spanning in Afghanistan blijft

In Afghanistan zijn veel Afghanen de afgelopen jaren gevlucht voor geweld. Geweld dat mede zou ontstaan door het bewapenen van milities en politie. De Taliban laat daarbij weten dat zij Nederlandse politietrainers als een potentieel doelwit zien in Kunduz. De kans dat het geweld zal minderen lijkt dus klein.

Ook de renners volgen de koers via Twitter

Rasmussen denkt te weten wat voor vlees Contador in de kuip heeft. Contador beweert dat hij dit jaar geen vlees heeft aangeraakt.