Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Weer aan de slag

Politie training hervat

De training van Afghaanse agenten in Kunduz is weer opgepakt. De gezamenlijke patrouilles in de stad door Nederlandse opleiders en aspirant-agenten liggen nog wel stil, meldt het ministerie van Defensie vandaag.

Dag heilig boek, dagboek, dag privacy

Dutch police union worried about trainers in Kunduz

The Dutch police union ACP wants to know what the cabinet is doing to protect the police training officers currently working in Afghanistan. The security situation in Afghanistan deteriorated after news was released that the US military accidentally burned Islamic religious material last week. Afghans took to the streets and there has been widespread violence. More than 30 people have been killed over the last five days and a Taliban suicide car bombing on Monday killed at least nine people and injured 10 others at Jalalabad airport in the east of the country.

Heilig boek zorgt nog steeds voor verhitte gemoederen

Politietraining ligt nog stil
DEN HAAG - De politietraining door Nederlanders in de Afghaanse provincie Kunduz ligt ook maandag stil. De ongeveer 350 Nederlanders blijven op het Duitse kamp.

Koran verbranding dreunt nog steeds na

Geen patrouilles in Kunduz door Koran verbranding

De Nederlandse politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is tijdelijk stilgelegd. Patrouilles in Kunduz zijn voor de veiligheid opgeschort, vanwege de aanhoudende protesten tegen de koranverbranding door NAVO-militairen.

Obama biedt excuus aan maar protesten houden aan

Uitbreiding Kunduz missie onmogelijk
Het kabinet wil de politiemissie in Kunduz uitbreiden tot de grenspolitie. Maar om dat binnen het civiele mandaat te doen, moet de grenspolitie gesplitst worden. En dat gebeurt niet, zeggen bronnen in Afghanistan tegen NRC Handelsblad.

Protesten houden aan

Opnieuw protesten in verband met Koran verbrandingen:
In Afghanistan is voor de derde achtereenvolgende dag betoogd tegen het verbranden van korans door Amerikaanse militairen. In de steden Laghman en Jalalabad gingen honderden mensen de straat op. Ze riepen leuzen als "Dood aan Amerika!"