Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.De weg in Uruzgan is af, Afghanistan heeft nog een lange weg te gaan

Vraag en antwoord over Afghanistan conferentie
De wereldtop komt vandaag in het Duitse Bonn bijeen voor een Afghanistanconferentie. Circa negentig landen praten er over de toekomst van het land en de steun die het nodig heeft. Tien jaar na de val van de Taliban kan Afghanistan niet op eigen benen staan.

Tourkeuzes

Tour 2013 start in Corsica
Audio Porte Vecchio, Bastia, Ajaccio en Calvi. Dat zijn in de zomer van 2013 de etappeplaatsen van de Tour de France op Corsica, in de eerste drie dagen van de honderdste editie. Een verslag van Jeroen Wielaert.

Vooruitgang in Afghanistan blijft moeizaam

Wageningen universiteit gaat Afghanistan helpen op landbouw gebied
WAGENINGEN - De Wageningen Universiteit gaat Afghanistan helpen bij het opzetten van een nationaal opleidingsinstituut op het gebied van landbouw. Zondag is daartoe een overeenkomst getekend door de Afghaanse onderwijsminister en de Nederlandse ambassadeur in Kabul. 

Het groene hart klopt dit jaar niet

WT licentie voor Green edge en Radioshack-Nissan
De internationale wielrenunie heeft de nieuwe GreenEdge-ploeg een licentie verstrekt voor de World Tour-koersen van 2012 en 2013.

Nederlanders en Nys rijden dit weekend achter de feiten aan

Pauwels pakt tweede WB zege in Igorre
Kevin Pauwels heeft de Wereldbekercross in Igorre (Spanje) gewonnen. Pauwels verstevigt zijn leiderspositie in de WB-tussenstand. Sven Nys werd tweede, Tom Meeusen derde. "Deze overwinning doet me veel plezier", zei Pauwels.

JSF komt maar niet echt van de grond

Defensie vaker aangestraald
DEN HAAG -  Niet alleen de burgerluchtvaart heeft steeds vaker last van mensen die met een laserstraal de piloten verblinden, ook Defensie kampt met dit probleem. Werden in 2009 nog tien militaire piloten 'aangestraald', zoals dat in vaktermen heet, dit jaar is al 50 keer sprake geweest van verblinding door laserstralen. Dat meldde een woordvoerder van Defensie vrijdag.