Dag heilig boek, dagboek, dag privacy

Share
Dutch police union worried about trainers in Kunduz

The Dutch police union ACP wants to know what the cabinet is doing to protect the police training officers currently working in Afghanistan. The security situation in Afghanistan deteriorated after news was released that the US military accidentally burned Islamic religious material last week. Afghans took to the streets and there has been widespread violence. More than 30 people have been killed over the last five days and a Taliban suicide car bombing on Monday killed at least nine people and injured 10 others at Jalalabad airport in the east of the country.


Wat doet een Afghaan eigenlijk met een versleten Koran

Wat moet je met een koran die oud, versleten en niet meer is te gebruiken? Hoe doe je het woord van Allah van de hand zonder je te bezondigen aan heiligschennis? De vraag is actueel nu in Afghanistan grote onrust is ontstaan over het dumpen en verbranden van het heilige boek op een Amerikaanse basis.

Hillen verwacht geen straf voor lkol Rutten

DEN HAAG - Minister Hans Hillen (Defensie) gaat er niet van uit dat luitenant-kolonel Johannes Rutten zware sancties boven het hoofd hangen. Het Joegoslavië-Tribunaal dreigt met maximaal 7 jaar cel omdat Rutten weigert inzage te geven in zijn dagboek uit zijn tijd in Srebrenica, maar Hillen verwacht dat het zover niet komt.

Hillen vindt dat het wel meevalt

Minister Hillen van Defensie vindt niet dat Defensie groot gevaar loopt, nu blijkt dat bepaalde communicatiesystemen makkelijk te kraken zijn. 'Het gaat slechts om een uitvoeringsorganisatie die gekraakt is', aldus de minister die verder toevoegde dat er 'geen geheimen op straat liggen'.

Wake Up: grote landmacht oefening in zuid Nederland
Audio De landmacht houdt de komende dagen een grote militaire oefening in Zuid-Nederland. Kolonel Burg Valk, plaatsvervangend commandant van de brigade in Oirschot en leider van de oefening Wake Up vertelt wat er geoefend wordt.

Kamer te passief bij militaire besluiten

INTERVIEW | De Tweede Kamer is te passief, en de regering te weinig transparant bij besluiten rond de militaire bijdrage aan internationale missies. Dat stelt rechtsgeleerde Anamarija Kristic in het NWO-onderzoek waarop ze morgen aan de Universiteit van Tilburg hoopt te promoveren.