Hon'i soit qui mal y pense

Share
VN wil dat er actie wordt ondernomen tegen Koran verbranders
THE United Nations (UN) joined Afghan President Hamid Karzai yesterday in calling on the US military to take disciplinary action against those who burned copies of the Koran at a North Atlantic Treaty Organisation (Nato) air base, calling the incident a "grave mistake".


Medailles op Leeuwarden
Ongeveer 150 militairen hebben vanmorgen voor hun bijdrage aan de International Security assistance Force in Afghanistan de Nederlandse Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. Minister Hans Hillen en Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen reikten de onderscheidingen op Vliegbasis Leeuwarden uit. 4 militairen kregen tevens het gevechtsinsigne.

Politie liet café ruzie escaleren
EINDHOVEN -  De Eindhovense politie wist zich afgelopen september geen raad met het wangedrag van een grote groep militairen in en buiten een café op het Stratumseind. Tegen de afspraken weigerden onervaren agenten een agressieve militair te boeien toen een portier hem overdroeg. Het conflict escaleerde op het Stratumseind toen agenten te paard met wapenstok ingrepen, onschuldige cafégangers troffen en de militairen zich tegen de politie keerden.


Alle kans op succes verkeken(opinie)
Hoe komt het dat telkens nieuwe ladingen Amerikaanse soldaten de fout ingaan, vraagt Thomas von der Dunk zich af.'Onthutsend is vooral het totale gebrek aan cultureel inlevingsvermogen van Amerikaanse zijde in den vreemde.' Vooropgesteld: natuurlijk is de gewelddadige reactie van al die Afghanen op de verbranding van een paar korans als zodanig buiten elke proportie en daarmee volslagen idioot. Daarin heeft de Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich, die vond dat niet Amerika aan Afghanistan excuses moest aanbieden, maar juist Afghanistan aan Amerika, gelijk.

Franstalige Belgen tegen samengaan met NL leger

BRUSSEL - Een splinterpartij van radicale Franstalige Belgen heeft zich donderdag fel gekeerd tegen intensievere samenwerking tussen het Belgische en het Nederlandse leger.